Pečené kuře po chalupářsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (nebo 4 kuřecí díly)
kousek másla
Na marinádu:
3 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička (i více) Vegety speciál
1 lžička oregana
3 stroužky česneku
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme a naložíme do vyšlehané marinády. Pokud můžeme, marinujeme minimálně přes noc.

  2. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj namarinované maso. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme zhruba 30 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme na kůrčičku dočervena.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!