Pečená trhaná krkovice na cuketě se čtyřmi druhy bylinek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové krkovice
1-2 žluté cukety
1 velká cibule
1 sklenice sterilovaných žampiónů celých (250 ml)
1 červená kapie
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce kvalitního kečupu
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
bylinky: libeček, rozmarýn, tymián, petrželka
Příloha:
brambory
máslo
smetana
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek a kapii na plátky, cuketu oloupeme, také nakrájíme na půl kolečka, dáme do misky a osolíme.

  2. Na dno pečící misky dáme trochu oleje, poklademe cibulí, masem, polovinou cukety, česnekem a přidáme bylinky. Podlijeme trochou vody a přikryté dáme péct na 200 C° 15 minut, pak stáhneme na 100 C° a pečeme téměř do změknutí. (cca 1.5 hodiny)

  3. Během pečení kontrolujeme, maso otáčíme a přelíváme výpekem.

  4. Máme-li maso už téměř měkké, odstraníme všechny bylinky, přidáme druhou polovinu cukety, žampióny, kapii, sladkou chilli omáčku, kečup, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí, pepřem a pečeme dál až do úplného změknutí (radši déle).

  5. Mezitím uvaříme brambory v osolené vodě doměkka, slijeme, dáme máslo, smetanu a rozmixujeme na hladkou kaši.

  6. Z upečeného masa vyndáme cuketu, tu, co jsme přidali později a dvěma vidličkami maso roztrháme a vše smícháme dohromady.

  7. Servírujeme na bramborové kaši, dozdobené nasekanou petrželkou a kousky cukety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!