Pečená krůtí prsa s teplým čočkovým salátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí prsa
máslo
2 stroužky česneku
koření – sůl, pepř, snítka tymiánu
Na čočkový salát:
hrnek čočky
1 cibule
5 cherry rajčat
menší cuketa
česnek
2 žampiony
olivový olej
koření – sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Pečeme vcelku, ale nařízneme několik plátků. Osolíme, opepříme a dáme do pekáče vymazaného máslem. Nastrouháme česnek a dáme do každého zářezu mezi plátky. Přidáme snítku tymiánu, podlijeme vodou a dáme péct na 210 stupňů cca 35-40 minut.

  2. Čočku přebereme, opláchneme a dáme vařit dle návodu. POZOR, čočku bychom neměli převařit a měla by být na skus, proto častěji ochutnáváme. Jakmile máme čočku uvařenou, tak ji scedíme, osolíme a opepříme.

  3. Na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a začneme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme na kostičky nakrájenou cuketu, cherry rajčata, žampiony a stroužek česneku. Jakmile máme orestováno, vmícháme do čočky a dle potřeby osolíme a opepříme

  4. Abychom měli k masu i nějakou omáčku, dáme do pánve po zelenině výpek z pekáče, zalijeme naběračkou vývaru a necháme provařit. Na zjemnění můžeme přidat trochu smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!