Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí maso (použila jsem 2 krůtí nohy)
kořenová zelenina
libová slanina
zeleninový vývar
sůl
Bambova sůl
estragon
libeček
pažitka
bazalka
oregano
tymián
brambory
olej ve spreji
sůl
pepř
lžička másla
mražená zelenina dle chuti (já dala hrášek a kukuřici)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácala a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky pokrájenou slaninku a posekané bylinky.

  2. Na vše jsem vložila okořeněné maso, podlila vývarem a vložila přiklopené do vyhřáté trouby na 160°C na cca 1 hodinu.

  3. Brambory jsem si řádně omyla a pokrájela na požadovanou velikost. Rozložila na plech a postříkala olejem ve spreji, osolila, opepřila.

  4. Po 1 hodině jsem si maso odklopila a ještě na další hodinu, nechala odkryté péct v troubě, průběžně jsem maso přelévala šťávou v pekáčku. Po půl hodině pečení odkrytého masa jsem si do trouby k masu přidala brambory.

  5. Jakmile uplynula hodina pečení odkrytého masa a půl hodiny pečení brambor, rozpálila jsem v troubě horní gril a brambory dala na úroveň nad maso. Maso i brambory jsem grilovala do křupava.

  6. Mezitím jsem si na pánvi na lžičce másla podusila mraženou zeleninku. Naservírovala jsem na talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!