Pečená kachna plněná červeným zelím

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2200-2400 g kachna
2 sklenice (po 680 g)zelí červeného sladkokyselého
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř.

  2. Položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 st.2 hodiny.

  3. Po té vytáhneme a většinu vypečeného sádla slijeme. Ze zelí slijeme vodu a naplníme kachnu co se do ní vleze. Zbytek rozdělíme kolem kachny. Přikryjeme pekáč, troubu zesílíme na 180 st. a pečeme další asi 1,5-2 hod. Kachnu občas polijeme slitým sádlem.

  4. 15 minut před koncem pečení kachnu odkryjeme a dopečeme do krásné zlaté barvy. Zelí má výbornou chuť a vůbec nevadí, že není zahuštěné.

  5. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!