Páteční sbohem šéfe

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 500 g krkovičky vepřové
cca 4 ks brambor
sůl
sezamová semínka
olej
kmín
tatarka

Postup přípravy receptu

  1. V pátek to zapíchneme o něco dříve a u řezníka či supermarketu si necháme ukrojit cca 500-600 gr vepřové krkovičky (bez kosti). Doma nejdříve zjistíme zda-li se doma nevyskytuje naše stará. Pokud né, tak ihned krkovičku nakrojíme na dva 250 gramové plátky, osolíme a posypeme je sezamovými semínky. Necháme trošku odležet.

  2. Mezi tím si připravíme klasické brambory (sůl+kmín).

  3. Následně si otevřeme jedno orosené pívo a ihned ho vykřópneme.

  4. Poté maso obalíme v móce a usmažíme.

  5. Brambory taktéž uvaříme.

  6. Usmaženou krkovičku dáme na chvilku odpočinout do tróby.

  7. A dáme si jedno další orosené.

  8. V závěru si vypneme mobilofóra a naklačíme vše do hlavy!!!

  9. Pivíčko popíjíme průběžně - samozřejmě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!