Pastýřův bramborový koláč s bylinkami a kozím sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

cca 1kg brambor uvařených ve slupce
1 cibule
2 lžíce oleje
100 g gazdovské slaniny
1 střední pórek
1 balení kozího sýra (Duc De Coeur)
zelená petrželka
pažitka
3 celá vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo projedeme salátovým kolečkem a dáme do větší mísy.

  2. Na oleji rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme cibuli a orestujeme dosklovata.

  3. Pórek nakrájíme na půlkolečka, přidáme do pánve a vše opět chvíli smažíme.

  4. Směs stáhneme z ohně, přidáme posekané čerstvé bylinky a přisypeme k bramborám.

  5. Navrch rozdrobíme polovinu balení kozího sýra, promícháme, podle chuti dosolíme a opepříme, přidáme vejce a znovu promícháme.

  6. Přendáme do vymazané formy, poklademe zbývajícími kolečky sýra a můžeme přizdobit i rajčetem.

  7. V troubě rozehřáté na 160°C pečeme zhruba 45 minut. Podáváme nejlépe teplé, s čerstvou zeleninou a třeba i s hrnkem podmáslí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!