Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

15 dkg bílků
40 dkg cukru krystal
20 dkg ořechů
kakao
2 šlehačky
15 dkg hořké čokolády
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Bílky pořádně vyšleháme s cukrem nad parou až se cukru rozpustí. Potom šleháme chvíli na sucho, přidáme ořechy a kakao.

  2. Na plech vyložený papírem nastříkáme rohlíčky a sušíme v troubě tak na cca 140-150°C.

  3. Šlehačku uvaříme s čokoládou, necháme vychladnou a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den ji pořádně vyšleháme, nastříkáme na rohlíčky a uložíme na hodinku do lednice. Potom je máčíme v čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!