Panenka s pečenými žampiony a mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka (množství podle počtu lidí)
hladká mouka
sůl
pepř
4-5 menších mrkví
cca 10 žampionů
2-3 lžíce olivového oleje
1 lžíce sušeného tymiánu (může být i čerstvý)
1 lžička sušené bazalky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. 1) Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme smažit na rozpálený olej a smažíme naprudko asi 2 minuty z každé strany.

  2. 2) Troubu předehřejeme na 230°C.

  3. 3) Mrkve a žampiony nakrájíme na větší kousky. Olej smícháme s bylinkami, solí a pepřem. V míse pořádně smícháme zeleninu a olej s bylinkami.

  4. 4) Dáme do nádoby k pečení a opékáme asi 15 minut, občas promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!