Panenka s pečenými žampiony a mrkví
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová panenka (množství podle počtu lidí)
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- 4-5 menších mrkví
- cca 10 žampionů
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného tymiánu (může být i čerstvý)
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl
- pepř
Postup Panenka s pečenými žampiony a mrkví
Postup přípravy receptu
-
1) Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme smažit na rozpálený olej a smažíme naprudko asi 2 minuty z každé strany.
2) Troubu předehřejeme na 230°C.
3) Mrkve a žampiony nakrájíme na větší kousky. Olej smícháme s bylinkami, solí a pepřem. V míse pořádně smícháme zeleninu a olej s bylinkami.
4) Dáme do nádoby k pečení a opékáme asi 15 minut, občas promícháme.