Panenka na uzený způsob s kokosovou rýží
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové panenky - odblaněné
- Marináda:
- 1 1/2 lžičky uzené papriky
- 70 ml extra virgin olivového oleje
- 1/2 lžičky římského kmínu (nedrceného)
- 3 stroužky česneku - prolisované
- 5-6 snítek hladkolisté petrželky - nadrobno nasekané
- 1/2 lžičky soli
- Rýže:
- 100 g jasmínové rýže
- 150 ml kokosového mléka
- 50 ml vody
- sůl
- hrst mražené kukuřice (není nutná)
Postup Panenka na uzený způsob s kokosovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu do střední misky, maso nakrájíme na stejně velké kousky a naložíme do marinády, důkladně promícháme a dáme do chladu cca 3 hodiny odležet.
Mezitím připravíme rýži. Ve středním hrnci smícháme rýži, mléko, sůl a vodu, vše za neustálého míchání přivedeme do varu, vypneme, přikryjeme víkem a necháme dojít. V případě, že chceme rýži dochutit např. kukuřicí, tak mraženou kukuřici uvaříme ve slané vodě doměkka. Hotovou rýži vidličkou načechráme a smícháme s kukuřicí.
Maso napícháme rovnoměrně na špejle, olej z marinády rozpálíme na větší pánvi a z obou stran prudce opečeme, každou stranu cca 2-3 minuty podle tloušťky masa. Podáváme hned teplé.