Panenčiny medailonky v houbové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové panenky
- sůl
- pepř
- olej na pánev
- 1 velký bobkový list
- 1 polévková lžíce másla
- 1 cibule
- 2 hrsti mražených hub
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 smetana na vaření
- trocha kopru
- čerstvé petrželové natě
- 1 polévkové lžíce octu
- houbové koření
Postup Panenčiny medailonky v houbové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na medailonky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme ji. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme z obou stran.
Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a bobkový list, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme ji zlato hněda, pak přidáme rozmražené houby a restujeme dokud se nevydusí veškerá tekutina a cibule s houbami nezačne hnědnout, pozor na připálení! Pak až vsypeme hladkou mouku, zasmahneme ji s houbami.
Vlijeme smetanu na vaření, promícháme a postupně doléváme studenou vodou nebo vývarem do požadované hustoty, přidáme trochu nakrájeného kopru a petrželové natě, osolíme, ochutíme octem a kdo chce, může omáčku dochutit svým oblíbeným kořením. Nakonec vložíme maso, necháme ho prohřát a už nevaříme.
Jako přílohu jsme měli brambory pečené v troubě pomazané máslem.