Panenčiny medailonky v houbové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové panenky
sůl
pepř
olej na pánev
1 velký bobkový list
1 polévková lžíce másla
1 cibule
2 hrsti mražených hub
2 polévkové lžíce hladké mouky
1 smetana na vaření
trocha kopru
čerstvé petrželové natě
1 polévkové lžíce octu
houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na medailonky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme ji. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme z obou stran.

  2. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a bobkový list, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme ji zlato hněda, pak přidáme rozmražené houby a restujeme dokud se nevydusí veškerá tekutina a cibule s houbami nezačne hnědnout, pozor na připálení! Pak až vsypeme hladkou mouku, zasmahneme ji s houbami.

  3. Vlijeme smetanu na vaření, promícháme a postupně doléváme studenou vodou nebo vývarem do požadované hustoty, přidáme trochu nakrájeného kopru a petrželové natě, osolíme, ochutíme octem a kdo chce, může omáčku dochutit svým oblíbeným kořením. Nakonec vložíme maso, necháme ho prohřát a už nevaříme.

  4. Jako přílohu jsme měli brambory pečené v troubě pomazané máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!