Ovocný koláč s mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
23 polévkových lžic polohrubé mouky
23 polévkových lžic mléka
12 polévkových lžic oleje
10 polévkovách lžic moučkového cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
tuk
hrubá mouka na plech
ovoce:
broskve
meruňky
rybíz
borůvky (atd.)
Drobenka:
100 g mandlových lupínků
100 g polohrubé mouky
100 g pískového cukru
60 g ztuhlé másla
1 čajová lžička skořice
Plech s vyšším okrajem 42x32cm

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme drobenku.

  2. Ztuhlé máslo nastrouháme, přidáme lupínky, cukr, mouku a skořici. Do druhé mísy dáme všechny suroviny na těsto a řádně promícháme.

  3. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a hustě poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

  4. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme do růžova.

  5. Dělala jsem z broskví, které jsem přelila vroucí vodou, oloupala, rozpůlila, zbavila pecek a nakrájela na kostičky


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!