Ovesné koláčky DIA

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
60 g celozrnné mouky
40 g mletých ovesných vloček
40 g mletých lískových oříšků (mandlí)
20 g sladidla Irbis vločka
8 g prášku do pečiva
50 g Hery
žloutek
Náplň:
35 g mletých vlašských ořechů
14 g sladidla Irbis vločka
sníh z 1 bílku

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin uplácáme těsto, necháme cca hodinu odpočinout v chladu zabalené do fólie.

  2. Připravíme si náplň: Ušleháme sníh z jednoho bílku, zašleháme sladidlo a ořechy.

  3. Z těsta vyválíme malé kuličky, do nich uděláme důlek - do důlku náplň a lískový oříšek.

  4. Pečeme při 165°C, hotové posněžíme vanilkovým sladidlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!