Ostružinovo-jogurtový dort s cukrovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

660 g hladké mouky (a na vysypání formy)
1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
špetka soli
220 g změklého másla (a na vymazání formy)
270 g krupicového cukru
1 lžička mandlového extraktu
2 lžíce pomerančové šťávy
1 čajová lžička pomerančové kůry
3 velká vejce
220 g bílého jogurtu
500 g ostružin
Na polevu:
220 g moučkového cukru
2 lžíce vody
čerstvé ostružiny na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C.

  2. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí.

  3. Elektrickým mixérem vyšleháme máslo s krupicovým cukrem(alespoň 10 minut).Do vyšlehané směsi vlijeme pomerančovou šťávu, mandlový extrakt a přidáme pomerančovou kůru.

  4. Nyní přidáme vejce a jogurt, nakonec přisypeme suché ingredience.Vše zamícháme.

  5. Přidáme ostružiny, jen zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.

  6. Vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Poté dort necháme úplně vychladnout.

  7. Smícháme moučkový cukr s vodou a vzniklou polevu rozetřeme na vychladlý dort. Polevu necháme ztuhnout a dort ozdobíme ostružinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!