Ořechy v karamelu II.

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g směsi ořechů (měli jsme mandle a lískové ořechy)
150 g krystalového cukru
50 ml vody
1 lžička skořice nebo perníkového koření
Máme vyzkoušeno také s velkou špetkou skořice + 60 g cukru nahrazeno 3 kusy vanilkového cukru - vanilková chuť se vařením jakoby schová, naplno se ukáže až při rozkousávání....

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy promícháme s cukrem a vodou a vše vložíme ve vhodné nádobě do mikrovlnky nastavené na plný výkon, přibližně na 6 minut. Během mikrovlnění směs párkrát promícháme. V půli mikrovlnění přidáme skořici a kdo si troufne (má rád), tak perníkové koření.

  2. Celou směs pak vyklopíme na pánvičku a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Mícháme velmi pečlivě, cukr se začne tavit v karamel a nabalovat na ořechy.

  3. Hotové vysypeme na plech (podnos) s pečící fólií nebo papírem, ořechy aspoň trochu oddělíme od sebe a necháme vystydnout. Potom už jen odháníme mlsnou rodinu, aby nám něco zbylo i na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!