Ořechový piškot s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
200 g hladké mouky
20 g kakaa
220 g cukru krupice
citronová kůra
1 kypřicí prášek
100 g vlašských ořechu na hrubo nasekaných
5 lžic oleje
Jablečná vrstva:
4 jablka
cukr
skořice
citronová šťáva
Drobení:
100 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
60 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Drobení: rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou a cukrem tak aby nám vznikly malé hrudky.

  2. Jablečná vrstva: Jablka zbavíme slupek a nastrouháme na hrubo, odstraníme z nich šťávu, ochutíme cukrem a skořici a přidáme trochu citronové šťávy.

  3. Těsto: Z bílků si připravíme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, přidáme mouku s kakaem a kypřicím práškem, pořádně promícháme. Zlehka vmícháme do připraveného těsta sníh, ořechy a citronovou kůru.

  4. Vlijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech navrch rozprostřeme jablečnou vrstvu posypeme drobením a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!