Ořechovo-karamelové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
5 vajec
150 g cukru (písek, krystal, krupice)
1 vanilkový cukr
250 g polohrubé mouky
100 g mletých ořechů
2 dl vlažné vody
1 prášek do pečiva
Krém:
3 vanilkové nebo karamelové pudinky
1 l mléka
250 g másla
1 karamelové Salko
Dále:
mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme spolu s polovinou cukru do pěny, přidáme zbytek cukru, vodu a řádně prošleháme. Na nižší obrátky vmícháme mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva.

  2. Těsto vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a pečeme troubě vyhřáté na 170°C cca 20 min.

  3. Zatímco se korpus peče, uvaříme v mléce pudinky na hustou kaši. Necháme vychladit za občasného promíchání (je vhodné přikrýt potravinářskou fólií, aby neosychala). Všleháme změklé máslo a karamelové Salko (netřeba celé, řiďte se svou chutí).

  4. Na vychladlý korpus naneseme krém, posypeme mletými ořechy, necháme ztuhnout a zvláčnět v lednici do druhého dne. Přidala jsem i čokokaramelové lupínky, ale netřeba, každý dle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!