Opilé kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích paliček
2 lžíce oleje
grilovací koření
1 cibule
500 g žampionů
400-500 ml červeného vína
2 lžíce švestkových povidel
1 snítka rozmarýnu
1-2 lžíce třtinového cukru
sůl dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. V rozpáleném oleji opečeme kuřecí paličky ze všech stran. Poté je přemístíme do pekáčku a okořeníme grilovacím kořením.

  2. Ve výpeku osmahneme dosklovata na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a 10 min restujeme. Tuto směs přidáme do pekáčku k paličkám.

  3. Do hrnce nalijeme víno, přidáme povidla a rozmícháme. Necháme svařit, přidáme cukr a sůl dle chuti.

  4. Vaříme 10 minut a pak nalijeme do pekáčku. Přidáme rozmarýn a odkryté pečeme v troubě na 200 st. doměkka cca 1 hodinu.

  5. Výsledná chuť by měla být nasládlá a lehce navinulá. Podáváme s čerstvou nebo opečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!