Opečený pstruh s pošírovaným hráškem a cherry rajčaty

Recepty, Ryby

Suroviny

1 ks chlazeného pstruha
hladká mouka
přepuštěné máslo Ghí
sůl
pepř
mražený hrášek
6 ks Cherry rajčat
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha vykucháme, očistíme od šupin a bohatě osolíme. Okořeníme pepřem a drceným kmínem. Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na větší pánev, ve které jsme si nechali rozpustit dvě lžíce přepuštěného másla.

  2. Zprudka opečeme, dokud se ze spodní strany neopeče ryba do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a opečeme dozlatova i druhou stranu ryby.

  3. Podáváme se směsí obsahující: (pošírovaný hrášek - orestované půlky cherry rajčat - sekaná petrželová nať). Možná kombinace i s opečeným plátkem bagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!