Ondráš trochu jinak

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
1 vejce
5-6 stroužků česneku
2 lžíce sušené cibule
90-100 ml horkého mléka
3-4 lžíce hladké mouky
lžíce strouhanky
majoránka
kmín
pepř
sůl
Dále:
vařené uzené maso (nejlépe trhané)
plátkový uzený sýr
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme. Já strouhám polovinu na jemném a polovinu na hrubším struhadle. Přidáme zbytek surovin a zamícháme těsto.

  2. Na pánev s rozehřátým tukem rozprostřeme lžící část těsta. Na to položíme plátky sýra a posypeme kousky masa (měla jsem pečenou uzenou krkovici, natrhanou na vlákna).

  3. Nahoru dáme zase část těsta tak, aby maso bylo přikryté. Smažíme poměrně zprudka, maso je tepelně upravené, tak není třeba dlouho smažit.

  4. Po osmažení z jedné strany opatrně otočíme (pomohla jsem si talířem) a dopečeme z druhé strany. Podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!