Okurková marmeláda se zázvorem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

3 salátové okurky (ty, co jsem použila já, vážily 750 g)
želírovací cukr (v poměru dle váhy okurek Já použila želírovací cukr 3:1 a na váhu okurek jsem ho použila 150 g)
šťáva z poloviny citronu
čajová lžička soli
čajová lžička strouhaného zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Okurky omyjte, pokud chcete, můžete i oloupat, ale není to nutné.

  2. Omyté okurky nastrouhejte na struhadle, já použila hrubší nudličky, protože mám ráda v jídle strukturu.

  3. Okurky dejte do hrnce a přidejte cukr, sůl dle chuti a zázvor. Nechte přibližně 2 hodiny odpočívat.

  4. Po dvou hodinách přiveďte okurky k varu, přidejte citronovou šťávu a vařte 5 minut.

  5. Poté okamžitě plňte do uzavíratelných sklenic vypláchnutých horkou vodou. Uzavřené sklenice otoče dnem vzhůru a nechte vychladnout. Marmeláda má dlouhou trvanlivost, pouze po otevření skladujte v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!