Očkované kuře pod nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Injekční stříkačka s jehlou na očkování
1 kuře
bylinková sůl (nebo obyčejná)
červená paprika
l lžička magi
1 lžička sojové omáčky
2 dl vody
Na nádivku:
5 rohlíků
2 dl mléka
1 vejce
10 dkg uzeného sýra
muškátový oříšek
nasekanou zelenou petrželku
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, naporcované kuře napícháme“ na pekáči injekční stříkačkou slaným nálevem složeným ze 2 dl vody, soli a několika kapek magi a sojové omáčky. Porce svrchu nasolíme bylinkovou solí, a červenou paprikou, přidáme kousky hery, podlijeme a dáme péci.

  2. Když je kuře z větší části měkké (asi po 50 minutách) nandáme na porce připravenou nádivku a dopečeme do červena. Pokud máme nádivky více, uděláme vedle schovaných porcí masa, malé bochánky a upečeme společně.

  3. Nádivku si připravíme tak, že starší rohlíky ručně natrháme na kousky a namočíme do mléka s rozšlehaným vajíčkem. Přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr a smícháme s rozpuštěným máslem a nasekanou petrželovou natí, solí, muškátovým oříškem. Upečené kuře s nádivkovou podáváme s brambory a meruňkovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!