Oatgurt

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 hrnek ovesných vloček
1.5 – 2 hrnky filtrované nebo převařené vody

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky namočíme přes noc do filtrované vody. Ráno je i s namáčecí vodou rozmixujeme na hladkou kaši. Přelijeme do pečlivě umyté porcelánové nebo skleněné misky, přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě kvasit.

  2. Každých 12 hodin promícháme, nejlépe čistou dřevěnou vařečkou. Pokud je směs příliš hustá, doředíme ji troškou filtrované vody. Jogurt bude pracovat a kysat, obvykle je hotový za 2-3 dny. Záleží na okolní teplotě a také na tom, jak hodně kyselý ho chceme. Když dosáhneme požadovaného stupně kyselosti, přendáme jogurt do uzavíratelné nádoby a uchováváme v lednici.

  3. Spotřebujeme do tří dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy