Nizozemská treska

Recepty, Ryby

Suroviny

2 kusy tresky
60 g cibule
2 stroužky česnek
1 lžíce citronové šťávy
citrón na ozdobu
20 g oleje
2 lžičky másla
1/2 lžičky tekutého chilli
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ryby omyjeme, osušíme, zbavíme kostnatých ploutviček.

  2. Z rozetřeného česneku, nasekané cibule, citrónové šťávy, soli a tekutého čili si uděláme marinádu, kterou ryby potřeme a necháme cca 1 hodinu marinovat.

  3. Na pekáček položíme pečící papír, potřeme ho jednou lžící oleje a přidáme ryby i s marinádou. Na každou rybku dáme kousíček másla.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na grilu, nebo horkém vzduchu dorůžova. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!