Nivovožampiónová omáčka s haluškami a uzeným masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 3 plátky uzeného masa
- 1 extra krémová zakysaná smetana
- 6 čerstvých žampiónů
- trochu kopru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- kurkuma
- sůl
- pepř
- 10 dkg Nivy
Postup Nivovožampiónová omáčka s haluškami a uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi zprudka opečeme uzené maso po obou stranách a vyndáme na talíř.
Do výpeku dáme orestovat na drobno nakrájenou cibuli a žampióny nakrájené na plátky. Přidáme čtvrt lžičky kurkumy a plátky česneku. Orestujeme už jen krátce a zalijeme 1 dcl vody. Dusíme pod poklicí 10 minut.
Poté přimícháme zakysanou smetanu, rozdrobíme Nivu a promícháme. Pokud máme omáčku dost hustou přilijeme ještě trochu vody.
Dosolíme, opepříme a kekonci přidáme špetku kopru. Provaříme jen minutku. Podáváme. s haluškami a uzeným masem.