Nivovožampiónová omáčka s haluškami a uzeným masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

3 plátky uzeného masa
1 extra krémová zakysaná smetana
6 čerstvých žampiónů
trochu kopru
1 cibule
1 stroužek česneku
kurkuma
sůl
pepř
10 dkg Nivy

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi zprudka opečeme uzené maso po obou stranách a vyndáme na talíř.

  2. Do výpeku dáme orestovat na drobno nakrájenou cibuli a žampióny nakrájené na plátky. Přidáme čtvrt lžičky kurkumy a plátky česneku. Orestujeme už jen krátce a zalijeme 1 dcl vody. Dusíme pod poklicí 10 minut.

  3. Poté přimícháme zakysanou smetanu, rozdrobíme Nivu a promícháme. Pokud máme omáčku dost hustou přilijeme ještě trochu vody.

  4. Dosolíme, opepříme a kekonci přidáme špetku kopru. Provaříme jen minutku. Podáváme. s haluškami a uzeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!