Niva v těstíčku s trilobity a salátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g (2 x 100 g výseč) nivy
2 vejce
8 lžic hladké mouky
pivo (dle potřeby)
sůl
pepř
olej
8 středních brambor
sůl
olej
bílé zelí
mrkev
cukr
sůl
olej
sedmibylinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, mouky a piva vymícháme těstíčko hustoty palačinek, osolím, opepřím.

  2. Každou výseč nivy rozdělíme na 4 kousky, namáčíme v těstíčku a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.

  3. Trilobiti: Brambory dobře omyjeme, rozkrojíme podélně napůl a každou půlku napříč několikrát nakrojíme (viz foto). Potřeme olejem, osolíme a pečeme v troubě doměkka.

  4. Zelný salát - klasika: 1/4 hlávky bílého zelí, 1 mrkev - nastrouhám na robotu. Přidám sůl, cukr, olej a sedmibylinný ocet, rukama promíchám a pořádně prohnětu, aby se chutě spojily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!