Nepečený jáhlový perník (bez lepku, mléka a vajec)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 malý hrneček jáhel (100 g)
1,75 hrnečku rostlinného mléka
oblíbené sladidlo:
cukr nebo sirup med či stevia dle chuti
1 lžička perníkového koření
1 lžička skořice
1 lžíce karobové mouky (Adveni Medical)/karobového prášku/kakaa na vaření
2 lžíce rozinek – nemusí být
ořechy (sekané – nemusí být)
strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme mlékem, osladíme, přidáme perníkové koření a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut.

  2. Poté vmícháme karobovou mouku/karobový prášek/kakao rozmíchané v malém množství horké vody, rozinky a případně nasekané ořechy nebo strouhaný kokos. Podle potřeby dosladíme.

  3. Ještě teplou směs rozprostřeme do formy (použila jsem plastovou krabičku o rozměrech 17x10 cm), utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a posypeme strouhaným kokosem.

  4. Necháme v chladu vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!