Nepečený jablečný dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg jablek
6 lžic krupicového cukru
2 lžičky citronové šťávy
2 vanilkové pudinky
balíček dětských piškotů
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a zalejte 250 ml vody.

  2. Přidejte cukr, citronovou šťávu a skořici a přiveďte k varu.

  3. Povařte 10 minut, pak jablka podrťte šťouchadlem na brambory.

  4. Vanilkový pudink rozmíchejte ve 400 ml studené vody, přilijte k jablkům a znovu přiveďte k varu. Za stálého míchání krátce povařte.

  5. Na dno vymazané formy rozložte piškoty, přelijte částí jablečného pudinku, zakryjte piškoty a znovu přelijte.

  6. Dejte na 5 hodin do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!