Nepečené jogurtové bábovičky s třešněmi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na horní vrstvu:
250 ml jahodového džusu
10 g mleté želatiny
Na jogurtovou hmotu:
400 ml jogurtu
150 ml multivitamínového džusu (červené ovoce)
17 - 18 g mleté - práškové želatiny
1 lžička skořicového cukru
2 lžičky vanilkového cukru
40 g moučkového cukru - dle potřeby
100 ml Ramy Cremefine na šlehání
zhruba 250 g čerstvých třešní
piškoty - 24 ks
necelá malá lžička oleje na vymazání formiček
Na dozdobení:
topping
třešně
meduňka nebo máta
možno i šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Do 250 ml džusu - červeného multivitamínu si vsypeme 10 g želatiny, metličkou rozšleháme a necháme zhruba 15 minut nabobtnat. Pak buď ve vodní lázni nebo opatrně a pozvolna zahříváme za stálého míchání přímo na plotýnce až do rozpuštění želatiny, odstavíme a necháme prochladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C, ale stačí podstatně menší. Plastové formičky si opravdu velmi jemně a lehce vytřeme olejem, pokud se nám ho zdá moc, tak lehce vytřeme ubrouskem. Do každé formičky vlijeme trochu ovocného želé a dáme do chladničky ztuhnout.

  2. Na jogurtovou hmotu si taky rozpustíme želatinu - v 150 ml džusu necháme nejprve nabobtnat 17 -18 g práškové želatiny a pak pozvolna za stálého míchání ohříváme - do 60°C spíš méně, až se želatina rozpustí a odstavíme Občas prošleháme a necháme trochu zchladnout.

  3. Do mísy si dáme jogurt, cukr, vanilkový cukr, skořicový cukr, vše prošleháme, přidáme v džusu rozpuštěnou želatinu a nakonec vmícháme pevně ušlehanou Ramu Cremefine. Chvíli počkáme a jak vidíme, že nám hmota začíná mírně houstnout, tak dáme část do formiček na vrstvu ovocného želé, na to rozložíme několik vypeckovaných třešní a na ně dáme zbytek hmoty. Nahoru vmáčkneme piškoty, překryjeme fólií a dáme do chladničky ztuhnout. Stačí několik hodin, ale čím déle, tím lépe.

  4. Pak bábovičky opatrně vyklopíme, můžeme si opatrně z boku pomoct plochým nožem. Na talíři dozdobíme dle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!