Nejlepší medovník
Recepty, DortySuroviny
- 20 dkg másla
- 4 lžíce mléka
- 20 dkg moučkového cukru
- 340 g medu
- 2 vejce
- 900 g hladké mouky
- Na krém
- 250 ml mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu (klidně i více:-))
Postup Nejlepší medovník
Postup přípravy receptu
-
Nejprve začneme krémem. Do rendlíku vlijte mléko a přisypte přesátou hladkou mouku. Důkladně míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Chvilku považit a vypnout.
Do většího hrnce nalijte vodu a připravte si lázeň, ve které budete vyšlehávat suroviny. Do mísy, kterou ponoříte do vodní lázně nebo dáte nad páru, přidávejte postupně máslo, mléko, cukr, med a vejce. Pak šleháme,pak přidáme teplou směs k mouce.
Těsto propracujeme. Hotové hladké těsto rozdělte na 4 bochánky a nechte chvíli odpočinout. Poté si připravte 4 pečicí papíry o velikosti plechu a každý bochánek vyválejte na plát.
Placky dáme péct.
Vychladlé placky pomažeme krémem a ozdobíme oříšky.