Nejlepší medovník

Recepty, Dorty

Suroviny

20 dkg másla
4 lžíce mléka
20 dkg moučkového cukru
340 g medu
2 vejce
900 g hladké mouky
Na krém
250 ml mléka
4 lžíce hladké mouky
250 g másla
150 g moučkového cukru
2 lžíce rumu (klidně i více:-))

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve začneme krémem. Do rendlíku vlijte mléko a přisypte přesátou hladkou mouku. Důkladně míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Chvilku považit a vypnout.

  2. Do většího hrnce nalijte vodu a připravte si lázeň, ve které budete vyšlehávat suroviny. Do mísy, kterou ponoříte do vodní lázně nebo dáte nad páru, přidávejte postupně máslo, mléko, cukr, med a vejce. Pak šleháme,pak přidáme teplou směs k mouce.

  3. Těsto propracujeme. Hotové hladké těsto rozdělte na 4 bochánky a nechte chvíli odpočinout. Poté si připravte 4 pečicí papíry o velikosti plechu a každý bochánek vyválejte na plát.

  4. Placky dáme péct.

  5. Vychladlé placky pomažeme krémem a ozdobíme oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!