Narozeninový dort s krémem z bílé čokolády

Recepty, Dorty

Suroviny

na korpus:
200 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
200 g změklého másla
4 vejce
2 lžíce mléka
2 lžičky prášku do pečiva
na krém:
300 ml smetany ke šlehání
100 g kvalitní bílé čokolády
1 lžička moučkového cukru
ostatní:
jahodový džem
čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme korpus smícháním moučkového cukru, másla, vajec, mléka a pak postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva.

  2. Formu vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem a těsto do formy vlijeme.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C (horkovzdušná) asi 40 minut. Pokud máme formy dvě, můžeme těsto rozdělit a péct dva korpusy při stejné teplotě asi 20 minut. Upečenost vyzkoušíme špejlí.

  4. Korpusy necháme vychladnout a pak vyndáme z formy.

  5. Mezitím připravíme krém vyšleháním smetany s cukrem.

  6. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a přimícháme ji do vyšlehané šlehačky.

  7. Korpus prořízneme na dvě stejná kola a spodní část hojně pomažeme jahodovým džemem.

  8. Na něj dáme část krému a přiklopíme druhou částí korpusu (pokud jsme pekli dva korpusy, prořezávání odpadá).

  9. Povrch dortu i strany pomažeme krémem.

  10. Zdobíme čerstvýma jahodama a dáme do lednice alespoň na 1 hodin proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!