Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 celé bůčkové žebro
2 PL soli
1 KL moučkového cukru
8 stroužků česneku
Marináda:
3 KL sladké chilli omáčky
4 KL nakládaného zeleného pepře
2 PL rajského protlaku
2 PL domácího kečupu
3 PL sojové omáčky
3 PL brusinkové marmelády
2 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské fólie a nechám týden v chladnu uležet.

  2. Poté důkladně omyji, osuším a nakrájím na jednotlivá žebra, dám do mísy, zaliji marinádou, nechám 2 hodiny uležet v chladu.

  3. Pak dám do pekáče vymazaného sádlem a přikryté dám na 2 hodiny do trouby při 120°C, sundám poklici a 40 minut dopékám na 230°C za častého přelévání šťávou. Když je potřeba, mírně podliji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!