Nadívaná vepřová panenka s citronovým tymiánem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

350 g vepřové panenky
citronový tymián
2-3 silnějších plátků slaniny
50 g sýra Gran Moravia na plátky či nastrouhat
sůl
mletý pepř
100 ml bílého vína na podlití panenky
Na oblohu:
rukola
polníček
rajče
kus žluté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistím, omyji a osuším. Prokrojím ji tak, aby mi z ní vznikl plát. Maso osolím, opepřím a doprostřed vložím kus slaniny, kus sýra a snítku citronového tymiánu.

  2. Panenku zamotám do miniroládky a svážu potravinářským motouzkem. Dám do misky, pokapu olivovým olejem a nechám tak 2 hodinky odpočinout. Pak na rozpálené suché pánvi maso zprudka opeču ze všech stran, dám bez tuku do pekáčku a přikryji alobalem.

  3. V troubě na 200°C cca 20-30 minut nechám dopéct, protože váleček masa je poměrně velký a maso by nebylo propečeno.

  4. Mezitím z tuku na pánvi vyrobím sosík - olivový olej co zbyl podliji bílým vínem a nechám vyvařit alkohol, přidám pár lístečků tymiánu a před dopečením masa přidám do pekáčku. Sosíkem pak poliji maso na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!