Muškátovo-zázvorové nudličky na smetaně,z papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřového plecka
2 pl oleje
1 kl mletého muškátového květu
1 kl mletého zázvoru
1/2 kl drceného kmínu
dále budeme potřebovat
2 pl oleje
1 větší cibuli
8 menších žampionů
2 pl rajčatového protlaku
1 pl hladké mouky
250 g 30% smetany ke šlehání(trvanlivá v krabičce)
1 pl octa
dle potřeby sůl
na jednu porci na ozdobu 1 pl nastrouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Plecko nakrájíme na nudličky, dobře promícháme s olejem, květem, zázvorem a kmínem. Vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici.

  2. V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme naložené maso a necháme zprudka zatáhnout. Pak přidáme rajčatový protlak, na plátky pokrájené žampiony a vše promícháme. Podlijeme 250 ml horké vody, mírně osolíme a uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut.

  3. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme a obsah v hrnci zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku. Vše ještě cca 15 minut provaříme.

  4. V šálku rozmícháme 3 polévkové lžíce omáčky s octem, vlijeme do hotového pokrmu a necháme projít varem. Dle potřeby dosolíme a můžeme podávat s těstovinou, rýží, nebo s houskovým, či kynutým knedlíkem. Pokud chceme, můžeme každou porci ozdobit kopičkou z nahrubo nastrouhaného sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!