Muamba Nsusu - Kuřecí polévka z Konga

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuře
2 l kuřecího vývaru
1 velká cibule
1 plechovka nakrájených rajčat
120 ml arašídové máslo
chilli
kukuřičný olej
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce nalijte asi 2 litry vody. Přidejte kuře a přiveďte k varu. Vařte, dokud není maso měkké. Mezitím jemně osmahněte cibuli v kukuřičném oleji.

  2. Když cibule zezlátne, přidejte rajčata, špetku chilli (na zvýraznění chuti) a arašídové máslo. Pokud jsou rajčata kyselejší, doslaďte cukrem. Pokud jste milovníci ostrých jídel, přidejte chilli. Nařeďte vývarem.

  3. Přidejte kuřecí maso obrané z kostí a přidejte do polévky. Pokud se vám zdá polévka řidší, můžete ji dohustit ještě lžící arašídového másla. Ještě krátce povaříme a odstavíme z plotny. Podáváme s rýží nebo s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!