Mrkvovo-kaštanový nákyp bez lepku, mléka a vajec (z mikrovlnné trouby)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 menší mrkev
3 lžíce kaštanové mouky (Adveni Medical)
1 lžíce tapiokového škrobu (Adveni Medical)
1 lžička třtinového cukru nebo stevie
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
kapka oleje
voda podle potřeby (záleží na šťavnatosti mrkve)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme. Ve skleněné nebo keramické misce promícháme kaštanovou mouku, tapioku, cukr, prášek do pečiva a semínka.

  2. Přidáme nastrouhanou mrkev, olej a podle potřeby přidáváme vodu tak, abychom získali mrkev obalenou řidším těstíčkem (mrkve je hodně, víc než těstíčka).

  3. Očistíme okraje misky a dáme péct do mikrovlnné trouby na 750-800 W na 3,5 minuty. Poté necháme minutu dojít a opatrně vyklepneme z misky. Ozdobíme semínky a ještě teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!