Moje svíčková na smetaně

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g hovězího masa
2 cibule
1 celer (menší)
2 mrkve
2 petržele
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 lžíce tymiánu
0,5 dl octa
sůl
olej
250 ml smetany
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a na jemno nastrouháme.

  2. Všechno koření(bobkový list, nové koření, tymián) a zeleninu vložíme do pekáče a zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přilijeme ocet a lžičku soli.

  3. Přidáme maso v celku osolíme a opeříme a vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů.

  4. Každých 30 min. políváme maso a po 2 hodinách ho můžeme vyndat a nakrájet.

  5. Zbytek z pekáče přelijeme do hrnce,vyndáme bobkový list a nové koření a při mírném vaření vlijeme smetanu a dochutíme cukrem, podle chuti. Samozřejmě nejlepší příloha jsou knedlíky.....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!