Moje kuře na zelí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Koření:
grilovací koření
koření na kuře
drcený kmín
špetka sladké papriky
pepř mletý
sůl
1/2 cibule
3 větší brambory
kousky kuřete
sterilované zelí
máslo
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, dáme drcený kmín, koření na kuře, grilovací koření, špetku sladké papriky a dáme stranou. Mezitím si nakrájíme na jemno cibulku.

  2. Na plech dáme zelí, ze kterého jsem slabě vymačkala ten lák a dala k jedné straně a na něj nakrájenou cibuli, na cibuli naskládáme okořeněné maso. Druhou půlku si slabě vymažeme máslem nebo slunečnicovým olejem.

  3. Naskládáme omyté i se slupkou osolené a okořeněné brambory nakrájené na měsíčky (já použila koření na americké brambory). Pečeme na 200°C odkryté. Těsně před dopečením dám na každý kousek kuřete kousíček másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!