Moje červená řepa

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

asi 5 kg červené řepy (menší bulvy)
Nálev:
2 litry vody
200 ml cukr krystal (krupice)
400 ml octu
1 přípravek DEKO
14 ks umělého sladidla sacharín (cukerín apod.)
semínka fenyklu

Postup přípravy receptu

  1. Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci 10 minut od bodu varu).

  2. Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrájíme na kostičky).

  3. Dáme do sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem, který jsme zcedili, aby tam nebyla hořčičná semena.

  4. Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová semínka, zavíčkujeme a sterilujeme 10-15 minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Elektrický sporák na stupeň 6, jak začne voda bublat, přepínám na stupeň 4.

  5. Nálev: vodu, cukr, sladidlo a DEKO povaříme asi 1 minutu, přidáme ocet a ještě asi 2 minuty povaříme, nálev scedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!