Moje červená řepa
Recepty, ZavařeninySuroviny
- asi 5 kg červené řepy (menší bulvy)
- Nálev:
- 2 litry vody
- 200 ml cukr krystal (krupice)
- 400 ml octu
- 1 přípravek DEKO
- 14 ks umělého sladidla sacharín (cukerín apod.)
- semínka fenyklu
Postup Moje červená řepa
Postup přípravy receptu
-
Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci 10 minut od bodu varu).
Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrájíme na kostičky).
Dáme do sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem, který jsme zcedili, aby tam nebyla hořčičná semena.
Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová semínka, zavíčkujeme a sterilujeme 10-15 minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Elektrický sporák na stupeň 6, jak začne voda bublat, přepínám na stupeň 4.
Nálev: vodu, cukr, sladidlo a DEKO povaříme asi 1 minutu, přidáme ocet a ještě asi 2 minuty povaříme, nálev scedíme.