Mletá rajská směs s česnekovými výhonky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa mix
200 g česnekových výhonků
1 větší cibule
2 stroužky česneku
olej
400 g loupaných rajčat
50 ml vepřového vývaru nebo vody
cukr krupice dle chuti, není nutný
sůl
pepř
koření Adžika nebo Čubrica dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme. K masu přidáme nastrouhaný česnek a pokrájené česnekové výhonky a ještě krátce za stálého míchání restujeme.

  2. Okořeníme Adžikou nebo Čubricou, vlijeme pokrájená rajčata a dusíme cca 10-15 minut pod pokličkou, dle potřeby podlijeme vývarem.

  3. Dle chuti ještě osolíme, opepříme, případně můžeme sůl nahradit sojovou omáčkou. Pokud máme rajčata kyselejší, během vaření můžeme směs dosladit lžičkou cukru.

  4. Podáváme s těstovinami, rýží, bramborem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!