Mille-feuille z čokolády a malin

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g čokolády
200 ml smetany
1 vanilkový cukr
250 g malin

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni. Necháme chvíli zchladit a nalijeme ji na potravinářskou fólii. Pomocí štětce rozetřeme v tenké vrstvě a necháme zavadnout.

  2. Nožem si naznačíme 12 trojúhelníků a necháme ztvrdnout. Poté rozkrájíme na trojúhelníky.

  3. Smetanu společně s vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha. Na talíř dáme jeden čokoládový trojúhelník, na něj vyskládáme maliny, mezi které vždy cukrářským sáčkem na zdobení naneseme šlehačku. Na to položíme další čokoládový trojúhelník a celý proces opakujme.

  4. Zakončíme dalším čokoládovým trojúhelníkem. Zdobíme podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!