Medvědí tlapy s bramborem a batátou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového
4 plátky sýra
4 plátky šunky
100 g vlašského salátu nebo pařížského salátu
plnotučná hořčice
pepř
sůl
citrónová šťáva
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa rozkrojíme tak, abychom vytvořili kapsu, kterou budeme nadívat. Takto upravené maso naklepeme, opepříme a prosolíme.

  2. Kapsu naplníme plátkem sýra, šunky a hrudkou vlašského nebo pařížského salátu. Uzavřeme špejlí nebo párátkem.

  3. Obalíme v hladké mouce a nakonec ve vejcích, do kterých jsme přidali hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Poté obalíme ve strouhance a zvolna smažíme na oleji.

  4. Oloupané brambory jsem dal vařit do osolené vody. V polovině vaření jsem přidal nakrájenou batatu. Přílohu jsem scedil a podával.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!