Medvědí placky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

210 g vody
60 g změklého sádla
50 g kefíru
2 rovné lžičky soli
hrst medvědího česneku (listů - pořádná)
500 g hladké mouky
(nebo 200 g pšeničné chlebové a 300 g hladké)
15-18 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto.

  2. Po signálu na semínka přihodíme nadrobno krájené listy medvěda a necháme domíchat a vykynout.

  3. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme an 10 kousků a vytvarujeme – dělala jsem placky, příště zkusím bulky, housky, rohlíky nebo bagety, těsto se dobře tvaruje.

  4. Na plechu s pečícím papírem necháme vykynout, potřeme vodou nebo vejcem (na fotkách) a upečeme ve vyhřáté troubě (230°C, asi 15-18 minut). Pečivo příjemně a lákavě voní česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!