Medovníčkové kuličky

Recepty, Cukroví

Suroviny

145 g namletých medových plátů (kupuji v Tescu o váze 240 g)
100 g změklého másla
1 lžíce medu
1/2 plechovky karamelového Salka
40 g mletých vlašských ořechů
Směs na obalení:
namleté medové pláty (100 g)
3 lžíce mletých vlašských ořechů
Medové pláty (pokud nekoupíte hotové):
250 g hladké mouky
1 vejce
30 g másla
1 lžička jedlé sody
2 lžíce medu
papírové košíčky

Postup přípravy receptu

  1. Pokud chcete upéci medové pláty sami, tak máslo v rendlíku rozpusťte, přidejte med a spojte vše dohromady. Nechte vychladnout. Do mísy odvažte mouku, přidejte vejce, sodu, vychladlé máslo, med a vypracujte těsto. Pokud by lepilo, přidejte mouku. Z těsta vyválejte plát o tloušťce 5 mm. Přeneste na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 160°C asi 10 minut. Upečené těsto po vychladnutí buď nastrouhejte najemno nebo umelte.

  2. Na kuličky jsem do mísy od robota dala změklé máslo, Salko a vyšlehala je dohladka. Do směsi másla a Salka jsem přidala med, medové pláty, ořechy a vypracovala jsem kompaktní hmotu. Tu jsem přendala do misky, vršek jsem zakryla sáčkem a uložila do lednice na 2 hodiny. Hmotu tam můžete nechat i přes noc. Z hmoty jsem tvořila kuličky, které jsem obalila ve směsi medových plátů a ořechů. Kuličky jsem dávala do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!