Medová roláda s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na roládu:
5 vajec
4 pl medu
1 pl krupicového cukru
5 pl polohrubé mouky
Na krém:
250 ml šlehačky Hollé
125 g tvarohu
3 pl medu
Na ozdobu:
250 g jahod

Postup přípravy receptu

  1. Na roládu si dáme do šlehací misky cukr, med a vejce. Šleháme do husté pěny. Je toho asi trojnásobek prvotních surovin.

  2. Postupně přidáme a vmícháváme mouku.

  3. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 175°C, pečeme 20minut.

  4. Ještě horkou roládu i s pečícím papírem smotáme a dáme vychladnout na mřížku. Na krém si dáme do hlubší misky šlehačku Hollé, šleháme a po chvilce přidáme med. Až je šlehačka téměř hotová přidáme tvaroh a došleháme.

  5. Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a sundáme pečící papír. Dáváme si pozor ať nám těsto nepraskne.

  6. Naplníme krémem, smotáme a dozdobíme jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!