Medová hořčice

Recepty, Ostatní

Suroviny

50 g světlých hořčičných semínek
1 lžíce jablečného nebo vinného octa
1 lžíce olivového (slunečnicového) oleje
1 lžička kurkumy
3-4 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Chcete-li hořčici jemnější, tak hořčičná semínka umelte nebo rozdrťte v hmoždíři. Vložte do mixeru nebo do misky, používáte-li mixer tyčový, přidejte lžíci převařeného a zchladlého octa, přidejte i ostatní suroviny a promixujte. Podle chuti můžete ještě dosladit, dosolit, dokyselit.

  2. Pokud chcete hořčici hrubější, prolijte semínka na sítku horkou vodou, vyklopte do misky (lžíce horké vody by měla zůstat), přidejte lžíci převařeného octa a nechte alespoň dvě hodiny nabobtnat. Potom promixujte s ostatními surovinami.

  3. Chutě si sednou lépe až druhý den. Skladujte v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!