Medajlonky z vepřové panenky se žampiony a smetanovými bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Maso:
500 g vepřové panenky
sůl
drcený pepř
olej
Brambory:
8 středně velkých brambor
2x smetana ke šlehání 31%
100 g nivy
3 stroužky česneku
drcený pepř
Žampiony:
250 g žampionů
kousek másla
pórek
smetana na vaření 12%
sůl
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, jemně naklepeme prsty. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odpočívat.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a naskládáme do zapékací formy. Každou vrstvu brambor jemně osolíme. V misce smícháme smetanu, nastrouhanou nivu, prolisovaný česnek, jemně opepříme. Touto směsí zalijeme brambory a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupnů cca 30 minut.

  3. Žampiony nakrájíme na větší kousky,lehce je osmahneme na kousku másla. Nakrájíme kousek zelené části pórku a přidáme k žampionům. Zalijeme smetanou, ale jen trochu, aby se nám žampiony nepřipalovaly. Jemně osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme panenku z obou stran. Stačí opravdu jen 2-3 minuty z každé strany. Maso vyndáme na talíř, přiklopíme, necháme chvilku odpočinout a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!