Matjesy z tvrdých hub - pikantní

Recepty, Houby

Suroviny

300 g nakrájených podélně tvrdých hub - síla asi 2 mm
2 ks menší cibule
1 ks červené papriky na proužky pokrájené
2 dl slunečnicový olej
7 kuliček nové koření
3 ks bobkový list
4 stroužky česnek
1 ks atlantské sardinky ve vlastní šťávě
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Houby povaříme cca 10 minut, zcedíme a pak důkladně prosolíme a dáme na 24 hodin na dršláku s kastrůlkem do ledničky.

  2. Druhý den s houbama opakujeme proces a zase do druhého dne necháme na dršláku v ledničce.

  3. Připravíme si olej: koření podrtíme mírně v hmoždíři a dáme do hrnku spolu s paprikou, cibulí a česnekem zahřát na 60°C a to aspoň 8 minut. Necháme schladnout.

  4. Houby popřípadě dosolíme, přidáme sardinky i se šťávou, které rozmělníme v prstech, přidáme olej a s celým obsahem řádně promícháme. Necháme 2-3 hodinky odležet v chladu.

  5. Plníme do skleniček, zavíčkujeme a zavaříme na 85°C asi 10 minut. Vyndáme a překlopíme do vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!