Matcha Tea roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

INGREDIENCE TĚSTO:
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
6 lžic cukru
1/2 vanilkového cukru
4 g Matcha Tea
2 lžíce másla
60 g hladké mouky
INGREDIENCE NÁPLŇ:
2 lžíce másla
2 lžíce tvarohu
4 lžíce moučkového cukru
2 g Matcha Tea
1 vanilkový pudink
mléko (do pudinku)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 230 °C.

  2. Nejprve si uděláme pudink podle návodu na obalu, bez cukru. Necháme vychladnout.

  3. Bílky a žloutky si rozdělíme do dvou misek.

  4. Do bílků přidáme 3 lžíce cukru a vyšleháme sníh.

  5. Do žloutků přidáme zbylé 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a vyšleháme do krémové konzistence.

  6. Poté postupně zašleháme máslo, nakonec mouku a Matcha Tea.

  7. Žloutky jemně vmícháme do bílkové směsi a rozprostřeme na pečící papír.

  8. Pečeme cca 10 minut.

  9. Vyndáme z trouby, společně s papírem smotáme do tvaru rolády a necháme vychladnout.

  10. Mezitím si připravíme směs. Do zchladlého pudinku přidáme máslo, moučkový cukr, tvaroh a Matcha Tea. Vše společně vyšleháme do hladka.

  11. Naplníme roládu, stočíme a dáme nejlépe přes noc do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!