Masovo-žampionové brambůrky se sýrem a smetanou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 350 g mletého masa
- 250 g žampionů
- 200 g tvrdého sýra
- 1 šlehačka v kelímku
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- 1 střední cibule
- 1 vejce
- troška oleje (na cibulku)
Postup Masovo-žampionové brambůrky se sýrem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Vychladlé, do poloměkka uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno zapékací misky. Osolíme, opepříme a posypeme gril. kořením.
Mleté maso osolíme, opepříme, okořeníme gril. kořením a necháme chvíli odležet. Na pánvi na trošce oleje osmahneme cibulku, přidáme maso, žampiony a orestujeme, až se masíčko zatáhne.
Necháme chvíli vychladnout, slijeme přebytečný tuk a klademe maso na brambory. Posypeme sýrem. Takto narovnáme celkem 3 vrstvy, kdy nahoře budou jen brambory posypané sýrem. Šlehačku trošku rozkvedláme s vejcem, zalijeme jí brambory a v troubě pečeme na 200°C cca 50 minut.