Masovo-žampionové brambůrky se sýrem a smetanou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg brambor vařených ve slupce
350 g mletého masa
250 g žampionů
200 g tvrdého sýra
1 šlehačka v kelímku
sůl
pepř
grilovací koření
1 střední cibule
1 vejce
troška oleje (na cibulku)

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé, do poloměkka uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno zapékací misky. Osolíme, opepříme a posypeme gril. kořením.

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, okořeníme gril. kořením a necháme chvíli odležet. Na pánvi na trošce oleje osmahneme cibulku, přidáme maso, žampiony a orestujeme, až se masíčko zatáhne.

  3. Necháme chvíli vychladnout, slijeme přebytečný tuk a klademe maso na brambory. Posypeme sýrem. Takto narovnáme celkem 3 vrstvy, kdy nahoře budou jen brambory posypané sýrem. Šlehačku trošku rozkvedláme s vejcem, zalijeme jí brambory a v troubě pečeme na 200°C cca 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!